Een familiezaak sinds 1845

Onze winkel, opgericht in 1845, is door de jaren heen gegaan: Het verhaal begint met de oprichting van een papierhandel voor de uitgave die onze overgrootvader in 1913 verwerft. Daarna runnen hij en zijn zussen de papierwinkel. Het gebouw is nu gerenoveerd en geklasseerd als historisch erfgoed, evenals het interieur, volledig in houtwerk, en blijft een ongelooflijke plaats van ontdekking en authenticiteit: de historische ramen, de veelheid aan laden, kluisjes en de massief houten toonbanken leiden bezoekers door een schilderachtige omgeving. Vandaag zetten we het werk van onze ouderen voort met de verkoop van fijne schrijfinstrumenten en ook alle luxe accessoires voor mannen.

1880

De Groentenmarkt

Zo zag de Groentenmarkt eruit omstreeks 1880. De zaak werd gesticht in 1845 door “Michiels Frères” als drukkerij-papierhandel en was eerst gelegen op de Groentenmarkt en later op de Korenmarkt. Deze uitgever en drukker van het Gentse weekblad Zondagbode werd later overgenomen door “Em. Adriaensens” en in 1913 door Joseph Timmermans.

1913

De overname

Deze foto van de Korenmarkt is gemaakt kort na de overname van “Em. Adriaensens ”door Joseph Timmermans in 1913.

Oprichting

Detail van de winkel met opschrift Opv. J. Timmermans.

1913

Een familiezaak

Binnenzicht van de papierhandel aan de Korenmarkt rond 1913. Vooraan Joseph Timmermans, overgrootvader van de huidige eigenaren.

De Korte Munt

Kort na de eerste wereldoorlog zag de Korte Munt er zo uit. Het derde pand links is de huidige locatie van de winkel Timmermans. Alle woningen rechts ervan zijn verdwenen. De Korte Munt was een ‘bottleneck’ die moest verdwijnen ten voordele van een vlotter autoverkeer!