Pelikan M405 Souverän Stresemann vulpen medium

440.00

Pelikan M405 Souverän Stresemann vulpen medium

Niet op vooraad

Een vraag over dit artikel?

Reserveren, speciale wensen, ophalen in de winkel...

Contacteer ons

De Souverän® is Pelikan’s klassieke vulpen (18K penpunt) met ingebouwd zuigsysteem met het typische Stresemann-penlichaam : ook verkrijgbaar als roller, balpen en als vulpotlood.
In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf in de wereld het zuig vulmechaniek. Deze techniek zorgt met behulp van 2 verschillende schroefdraden dat de spil binnenin de vulpen sneller draait dan het achterstuk van de pen. Vandaag de dag bestaat deze vulpen in vele variaties en hoewel het systeem verder ontwikkeld werd, blijft het basismechanisme hetzelfde.
Pelikan lanceerde in 1950 het model 400 met groen gestreept penlichaam, ondertussen een wereldwijd symbool voor het merk. In de jaren ’80 kreeg dit gamma de naam Souverän, hoewel velen ook de bijnaam Stresemann gebruiken, naar de secretaris-generaal befaamd voor zijn gestreepte pakken…
De productie van de schacht is arbeidsintensief. Volgens een gekend Pelikan recept wordt ruw katoen bewerkt via verschillende processen totdat een gestreept blad gevormd is. Het penoppervlak wordt dan gevormd, gesneden en met een diamant geslepen. Vervolgens worden de karakteristieke dubbele sierringen aan het einde van het penlichaam en aan de dop geïntegreerd. Het is een uiterst precisiewerkje om een naadloze overgang tussen de materialen te bekomen. Tenslotte wordt het schrijfinstrument gepolijst tot een hoogglans bekomen is, waarna de bekende clip in de vorm van een pelikaansnavel het geheel afmaakt.

Artikelnummer
803740

Merk