MONTBLANC Masters of Art Hommage to Vincent van Gogh Limited Edition 4810 Vulpen medium penpunt

1,130.00

MONTBLANC Masters of Art Hommage to Vincent van Gogh Limited Edition 4810 Vulpen medium penpunt

Niet op vooraad

Een vraag over dit artikel?

Reserveren, speciale wensen, ophalen in de winkel...

Contacteer ons

Met de Masters of Art Hommage à Vincent van Gogh Limited Edition 4810 viert Montblanc Vincent van Gogh, een van de populairste schilders van het einde van de 19e eeuw. Deze editie legt in het bijzonder de nadruk op zijn verblijf in Arles, met details die herinneren aan de korenvelden van de Provence en een van zijn beroemdste schilderijen, De Zonnebloemen. De woorden “1888” gegraveerd op de ring van het lichaam, naast Vincent’s fel oranje handtekening, herinneren aan het jaar waarin hij naar Arles verhuisde. Het lichaam is gehuld in gele en oranje tinten, die doen denken aan de zonnige landschappen van Zuid-Frankrijk die vereeuwigd zijn in Van Goghs werk. Van Gogh ontwikkelde een spontanere en vrijere stijl en beheerste zowel het penseel als het paletmes, waarmee hij dikke, gedurfde impasto’s maakte.

De platina clip is geïnspireerd op zijn paletmes, terwijl de gele lak aan de bovenkant van de dop zijn penseelstreken vereeuwigt. Daarnaast is de bovenkant van de clip gevuld met geel edelhars en heeft het de vorm van een pijpenkop, een subtiel detail dat er aan herinnert hoe graag hij een pijp rookte, zoals te zien is op veel van zijn zelfportretten. Als eerbetoon aan Vincents fascinatie voor traditionele Japanse houtsneden is de top van het lichaam geïnspireerd op een Japanse houtbeitel, terwijl de dop van haagbeuk hout is gemaakt. Deze editie is versierd met het Montblanc embleem in kostbaar geel hars.

• Versie: Vulpen Medium Penpunt
• Kleur: Bruin
• Gewicht: 106.1 g

Artikelnummer
129563

Merk

Beoordelingen

There are no reviews yet

Wees de eerste om “MONTBLANC Masters of Art Hommage to Vincent van Gogh Limited Edition 4810 Vulpen medium penpunt” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *